Amer Sports julkaisee uudet taloudelliset tavoitteet ja uuden kiihdytetyn ohjelman kohti vuotta 2020

Amer Sports Oyj
PÖRSSITIEDOTE
26.8.2015 klo 13.00

Amer Sports julkaisee uudet taloudelliset tavoitteet ja uuden kiihdytetyn ohjelman kohti vuotta 2020

Amer Sportsin hallitus on asettanut uudet taloudelliset tavoitteet sekä uuden viisivuotisohjelman kannattavan kasvun kiihdyttämiseksi kohti vuotta 2020.

Amer Sportsin uudet taloudelliset tavoitteet ovat:

  • Liikevaihto: Vähintään 3,5 miljardia euroa orgaanisen, valuuttaneutraalin vuosikasvun ollessa vähintään noin viiden prosentin tuntumassa
  • Tulos: Vuosittainen liiketuloksen kasvu (ilman kertaluonteisia eriä) enemmän kuin liikevaihdon kasvu
  • Kassavirta: Vapaa kassavirta vähintään 80 % nettotuloksesta
  • Taserakenne: Vuoden lopun nettovelka/käyttökate -suhdeluku korkeintaan 3

Uusi strateginen ohjelma koostuu ydinliiketoiminta-alueiden kasvusta sekä kasvun kiihdyttämisestä viidellä valitulla painopistealueella: asusteissa ja jalkineissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, omassa vähittäiskaupassa (omat myymälät sekä verkkokauppa) sekä digitaalisissa laitteissa ja palveluissa.

Aiempiin, vuonna 2010 asetettuihin taloudellisiin tavoitteisiin verrattuna uudet tavoitteet korostavat kiihdytettyä kasvua, sekä orgaanisesti että yritysostojen myötä, ja jatkuvaa kannattavuuden parantamista. Uuden 80 % kassavirtatavoitteen myötä yritys voi investoida asianmukaisesti kasvuun erityisesti asusteissa ja jalkineissa, jotka ovat käyttöpääomaintensiivisiä. Taserakennetavoite säilyy ennallaan.

Amer Sportsin toimitusjohtaja Heikki Takala: “Vuosien 2010-2015 strategisen ohjelmamme aikana palautimme yhtiön kannattavan kasvun tielle, ja kasvatimme yhtiötä 1,5 miljardista noin 2,5 miljardiin euroon. Olemme osoittaneet, että kestävän kasvun mallimme toimii, ja nyt meillä on uusi, kiihdytetty ohjelma seuraavaksi viideksi vuodeksi. Tämä ohjelma priorisoi viittä aluetta, joilla näemme eniten kasvupotentiaalia ja joilla olemme rakentaneet toistettavissa olevan liiketoimintamallin. Olemme nyt luottavaisina viemässä yritystä seuraavalle kehitystasolle.”

Pääomamarkkinapäivä 27.8.2015

Amer Sports järjestää pääomamarkkinapäivän Helsingissä huomenna 27.8. klo 9.00 alkaen. Tilaisuudessa käydään tarkemmin läpi uudet taloudelliset tavoitteet ja valitut viisi kasvualuetta. Esityksiä voi seurata suorana webcast-lähetyksenä osoitteessa http://cloud.magneetto.com/amersports/2015_0827_CMD/angular.

Lisätietoja:
Päivi Antola
Johtaja, viestintä ja sijoittajasuhteet
Puh. 020 712 2537


JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.amersports.com

AMER SPORTS
Amer Sports (www.amersports.com) on urheilualan yhtiö, jonka kansainvälisesti tunnettuja tuotemerkkejä ovat Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Mavic, Suunto ja Precor. Amer Sports tarjoaa teknisesti edistyksellisiä urheiluvälineitä, jalkineita ja asusteita, jotka parantavat urheilusuoritusta ja lisäävät urheilusta ja ulkoilusta saatavaa nautintoa. Yrityksen toimintaa tasapainottavat monipuolinen laji- ja tuotevalikoima sekä läsnäolo kaikilla tärkeillä markkinoilla. Amer Sportsin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä (AMEAS).

Share

RELATED NEWS