Amer Sports vahvistaa taloudelliset tavoitteensa vuoteen 2020 ja nostaa orgaanisen kasvun tavoitetta

Amer Sports Oyj
PÖRSSITIEDOTE
31.8.2016 klo 13.00

Amer Sports vahvistaa taloudelliset tavoitteensa vuoteen 2020 ja nostaa orgaanisen kasvun tavoitetta

Amer Sports vahvistaa etenemisensä kohti vuoden 2020 taloudellisia tavoitteita, jotka se julkisti elokuussa 2015. Taloudelliset tavoitteet ja valitut painopistealueet ovat ennallaan, mutta niiden tueksi  on nyt identifioitu lisää orgaanisen kasvun osa-alueita. Näin ollen yhtiö tavoittelee nyt 3,5 miljardin euron liikevaihtoa orgaanisesti, eikä orgaanisen kasvun ja yritysostojen yhdistelmänä, kuten se ilmoitti vuonna 2015. Kasvun vauhdittamisen tukemiseksi yhtiö pyrkii jatkuvasti parantamaan tuottavuuttaan. Lisäksi yhtiö aloittaa kohdistetun tehostamisohjelman, jonka tavoitteena on vapauttaa operatiivisia kustannuksia noin 20 miljoonalla eurolla, joka tullaan uudelleenkohdistamaan strategisiin nopean kasvun painopistealueisiin. Tehostamisohjelman kustannukset ovat 20-25 miljoonaa euroa (ennen veroja, raportoidaan vertailukelpoisuuteen vaikuttavissa erissä), ja ne kirjataan vuoden 2016 toisella puoliskolla sekä vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla. Kassavirtavaikutus on noin 20 miljoonaa euroa. Tehostamisohjelma toteutetaan vuoden 2017 loppuun mennessä.

Vuonna 2015 asetettu vähintään 3,5 miljardin euron liikevaihtotavoite perustui sekä orgaaniselle kasvulle että yritysostoille. Yritysostojen osuuden liikevaihdosta arvioitiin olevan noin 200 miljoonaa euroa. Nyt yhtiö vahvistaa, että sillä on riittävästi orgaanisia kasvulähteitä, jotta se voi saavuttaa 3,5 miljoonan euron liikevaihtotavoitteen orgaanisesti. Yritysostot ovat edelleen vahvasti mukana keinovalikoimassa ja tarjoavat lisää kasvumahdollisuuksia.

“Olemme edistyneet merkittävästi erityisesti vuonna 2015 valituilla kiihdytetyn kasvun alueilla, ja olemme identifioineet lisää kasvumahdollisuuksia, joiden avulla voimme saavuttaa vuodelle 2020 asetetun 3,5 miljardin euron liikevaihtotavoitteen orgaanisesti. Tämä orgaaninen kiihdyttäminen tuo yhtiölle merkittävää lisäarvoa. Kuten aina, jatkamme toiminnan tehostamista, ja samalla siirrämme resursseja kasvun kiihdyttämiseen”, sanoo Amer Sportsin toimitusjohtaja Heikki Takala. “Yritysostot pysyvät osana työkaluvalikoimaamme tavoitellessamme kasvua kohti neljän miljardin euron liikevaihtoa seuraavien viiden vuoden jälkeen.”

Vuonna 2015 asetetut taloudelliset tavoitteet ovat:

  • Liikevaihto: Vähintään 3,5 miljardia euroa orgaanisen, valuuttaneutraalin vuosikasvun ollessa vähintään noin viiden prosentin tuntumassa
  • Tulos: Vuosittainen liiketuloksen kasvu (ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä) enemmän kuin liikevaihdon kasvu
  • Kassavirta: Vapaa kassavirta vähintään 80 % nettotuloksesta
  • Taserakenne: Vuoden lopun nettovelka/käyttökate -suhdeluku korkeintaan 3

Vuonna 2015 julkistetut strategiset painopistealueet ovat asusteet ja jalkineet, Yhdysvallat, Kiina, oma vähittäiskauppa (omat myymälät sekä verkkkauppa) sekä digitaaliset laitteet ja palvelut.

Pääomamarkkinapäivä 1.9.2016

Amer Sports järjestää pääomamarkkinapäivän Helsingissä huomenna 1.9. klo 9.00 alkaen. Toimitusjohtajan ja talousjohtajan esityksiä voi seurava suorana webcast-lähetyksenä osoitteessa http://cloud.magneetto.com/amersports/2016_0901_CMD/angular.

Lisätietoja:
Päivi Antola
Johtaja, viestintä ja sijoittajasuhteet
Puh. 020 712 2537

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.amersports.com

AMER SPORTS
Amer Sports (www.amersports.com) on urheilualan yhtiö, jonka kansainvälisesti tunnettuja tuotemerkkejä ovat Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Mavic, Suunto ja Precor. Amer Sports tarjoaa teknisesti edistyksellisiä urheiluvälineitä, jalkineita ja asusteita, jotka parantavat urheilusuoritusta ja lisäävät urheilusta ja ulkoilusta saatavaa nautintoa. Yrityksen toimintaa tasapainottavat monipuolinen laji- ja tuotevalikoima sekä läsnäolo kaikilla tärkeillä markkinoilla. Amer Sportsin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä (AMEAS).

Share

RELATED NEWS